iPhone fotografering

Du har med garanti set de der lækre billeder fra en strand, hvor alt står kniv skarpt, lige pånær vandet, som er silkeblødt.

Den slags billeder kan hænges på væggen som den fineste kunst.

Teknikken til at lave de billeder, har altid været at stille kameraet på et stativ og indstille det med en laaaang lukkertid, så vandet bliver helt udvisket og ligner noget fra et eventyr.

MEN, jeg har et trick så DU kan lave nogle lækre billeder i samme stil. Helt uden stativ, dyrt kamera, profesionelle redigeringsprogrammer osv

Du skal bare bruge en iPhone og den indbyggede redigeringssoftware deri.

Sådan gør du:

  1. Motiv – Start med at finde dit motiv. Sørg for at der ligger noget stabilt i forgrunden, feks sten, en træstamme, eller en badebro. Det må bare ikke bevæge sig:)
  2. Kamera – Tag din iPhone og slå “Live foto” til.
  3. Stabilitet – Find vinklen du vil fotografere og sørg for at hold telefonen helt stille. Støt evt hænder eller albuer på en sten eller andet i nærheden.
  4. Blødgør vandet – Åben billedet på din telefon og “træk op” i billedet. Så kommer der en menu frem som ikke mange kender til. Her skal du vælge: “Lang eksponering”. Hvis du har holdt telefonen stille og der har været bevægelse i vandet, så vil du nu have et billede med lækkert, blødt vand:)
  5. Slå “Live” Fra – Klik oppe i højre hjørne, på “redigerer” dernæst, nederst til venstre på Live symbolet og derefter øverst hvor der står Live i en gul boks.
  6. Redigering – Nu kan du lege i det indbbyggede redigeringsprogram, med farveprofiler, og fintuning. På billedet herunder har jeg brugt farveprofilen “Dramatisk” og justeret lidt kontrast og farve:)

Leave a Reply